Over Muziek bij de Buren

Over Muziek bij de Buren

Waarom Muziek bij de Buren?
Muziek bij de Buren is in 2013 in Arnhem gestart om bewoners te stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk – zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wilt de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij een stad en haar bewoners zijn.

Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je niet alleen de inwoners van de stad, maar maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat de stad op muzikaal vlak te bieden heeft. Muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat.

De eerste editie in Arnhem was met 169 optredens in 59 huiskamers meteen een groot succes. Dit succes is niet onopgemerkt gebleven. Al gauw kwamen er verzoeken vanuit andere steden voor een eigen editie van Muziek bij de Buren. Sinds 2014 ondersteunt en begeleidt de stichting Muziek bij de Buren initiatieven in andere steden voor een eigen editie van Muziek bij de Buren. Inmiddels zijn de volgende steden aangesloten waar ieder een eigen editie wordt georganiseerd: Arnhem, Deventer, Ede, Enschede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle.

Wat is Muziek bij de Buren?
Muziek bij de Buren is een jaarlijks terugkerend muziekfestival en een ontmoetingsfestival in één. De optredens vinden niet plaats zonder de gastvrijheid van vele Edenaren. Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een heel buffet. Maar wat je zeker weet is dat elke huiskamer die je bezoekt een blijvende herinnering wordt, een herinnering aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.

De Edese organisatie
Muziek bij de Buren Ede wordt georganiseerd door enkele betrokken Edenaren i.s.m. Productiehuis026. Samen met vele vrijwilligers en partners maken zij van Meppel op zondag 10 december één grote huiskamer.

Dus! Laat je tijdens Muziek bij de Buren verrassen door Edese muzikanten en geniet van de Edese gastvrijheid.

Bestuur Stichting Muziek bij de Buren bestaat uit
Mark Postema – voorzitter
Femke Hogenbosch – secretaris
Guido van Vulpen – penningmeester

Wil je ons beleidsplan, een verslag van onze activiteiten of een financiële verantwoording ontvangen? Stuur dan een mail naar info@muziekbijdeburen.nl